Військові моряки беруть участь у багатонаціональному навчанні “Joint Warrior -23-ІІ”

Метою є набуття досвіду дій у міжнародному середовищі під час проведення операцій

Сьогодні українські військові моряків розпочали проходити навчання “Joint Warrior -23-ІІ”, які проводяться в межах територіальних вод Великої Британії. Від ВМС ЗС України до практичних дій в морі залучаються протимінні кораблі “Черкаси” та “Чернігів”. Про це повідомили у ВМС УКраїни.

Участь у багатонаціональному навчанні “Joint Warrior-23-ІІ” відбувається в рамках комплексної підготовки під керівництвом менторів Королівських ВМС Великої Британії. До складу учасників увійшли Королівські ВМС та Королівські повітряні сили разом з сухопутними військами Великої Британії. Також, окрім України, у навчаннях беруть участь кораблі та судна від Нідерландів, Бельгії, Польщі, ФРН, та Данії.

Основна мета підготовки полягає у досягнені особовим складом екіпажів та штаба тактичної групи протимінних дій відповідного рівня готовності до виконання завдань за призначенням, а також взаємосумісності з протимінними підрозділами країн-партнерів. Окрім того відпрацьовуються питання планування та проведення протимінних дій за стандартами НАТО. Метою є набуття досвіду дій у міжнародному середовищі під час проведення об’єднаних багатонаціональних операцій.

Нагадаємо, що у чорноморській акваторії Румунії провели тренувань з протимінної безпеки, що є частиною цьогорічних навчань серії "Сі Бриз - 2023" — "Шторм Бриз". Ці навчання ставлять за мету забезпечення безпеки цивільного судноплавства та мінної безпеки у Чорному морі.

“Коментарі” писали, що моряки-прикордонники системно тренуються влучно вражати ціль з першого пострілу. Військовослужбовці вивчають зброю і системно, опановують практичні навички поводження із нею. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися