Канікули, але не для всіх: частина школярів Одещини тиждень відпочиватиме

Школи самостійно вирішують коли діти підуть на канікули

Сьогодні в багатьох школах Одещини стартували тижневі осінні канікули. Однак йдеться не про всі навчальні заклади. Така гнучкість у встановленні дат канікул пов'язана із законодавством, яке надає навчальним закладам право самостійно визначати ці дати.

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Рішення про канікули має бути обґрунтованим і враховувати різні фактори. З одного боку, важливо піклуватися про психічне та фізичне здоров'я школярів і надавати їм можливість відпочити від навчання. З іншого боку, в умовах введеного воєнного стану, потрібно враховувати можливість блекаутів, проблем з енергопостачанням та опаленням, що можуть виникнути в зимовий період.

Зараз вже 371 школа області перебуває на канікулах, інші 164 школи розпочнуть відпочинок на тиждень пізніше, а ще 15 шкіл відправлять школярів відпочивати впродовж листопада. Ця різниця в датах визначається тим, що деякі навчальні заклади розпочали очний освітній процес з певною затримкою порівняно з іншими.

Крім того, 61 школа перенесла канікули на зимовий період, що означає, що школярі отримають додатковий тиждень відпочинку під час новорічних свят.

Нагадаємо, на Одещині в рамках Європейського тижня спорту BeActive відбувся  олімпійський урок в місті Южне. Взяли участь близько 300-т школярів від 2-го до 11-го класів і відомі олімпійці Одещини – дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Чебан, олімпійський чемпіон Микола Мільчев і срібна призерка Олімпійських ігор Олена Кравацька разом зі своїм тренером Олександром Васютіним.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися