Стало відомо, скільки пунктів незламності готові працювати в Одесі у разі блекауту

Пункти незламності в Одесі працюватимуть цілодобово

Торішній досвід показав, що окупанти вдаються до терористичних атак по критичній інфраструктурі, аби залишити цивільне населення без світла, тепла та води. В Одесі готові до функціонування 362 пунктів незламності, з яких 168 перебувають у комунальній власності.

Про це повідомляє Одеська міська рада.

Усі ці пункти незламності обладнані необхідними ресурсами, включаючи обігрівачі, дрова, генератори, запаси харчових продуктів і медикаментів. За відповідним рішенням міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій всі вони будуть доступні громадянам впродовж двох годин після відповідного рішення. Вони готові забезпечувати допомогу та підтримку у випадку надзвичайних ситуацій.

Ми розпочали підготовку пунктів незламності заздалегідь. Станом на сьогодні всі пункти незламності в місті забезпечені всім необхідним відповідно до постанови Кабінету міністрів. Все необхідне ми зробили та очікуємо команду стосовно відкриття пунктів, – йдеться в повідомленні. 


Нагадаємо, Одеса та область готуються до зими та можливі відключення світла через обстріли енергетичної інфраструктури російськими окупантами. Тому, планується забезпечити пункти незламності в регіоні стабільним безпровідним інтернет-з'єднанням цього року.

“Коментарі” писали, що в Одеській області встановили 56 мобільних та стаціонарних Пунктів незламності. В ДСНС в Одеській області зазначили, що наразі пункти розташовані на базах пожежних частин на території міста Одеса та області. Як повідомила речниця ДСНС в Одеській області Марина Мартиненко, наразі пункти не потрібні, втім рятувальники перевіряють готовність.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися