В Одесі був третій поспіль найтепліший день: скільки градусів

Попередній рекорд зареєстровано аж у 1894 році

Третій день поспіль в Одесі синоптики фіксують максимальну температуру повітря. Так, за даними  The Weather Lab 23 жовтня в Одесі температура стянула 25,5 градуса. Ідеться про показник, отриманий в певному місці та певних умовах, визначених ученими.

Попередній рекорд (за час ведення метеорологічних спостережень) зареєстровано аж у 1894 році. І тоді температура була значно нижчою — 21,5 градуса. Уточнимо, що маються на увазі рекорди саме для цієї дати.

На сьогодні Гідрометеорологічний центр Чорного й Азовського морів обіцяє суху та теплу погоду — до 20 градусів.

Коментарі писали, що Одеська міська рада попереджає мешканців та гостей міста про наближення сильного вітру з поривами від 15 до 17 м/с. Очікувати негоду слід у другу половину дня 25 жовтня. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

“Коментарі” писали, що перший місяць осені в Одесі став рекордно теплим. Синоптики зафіксували, що температура протягом вересня за даними спостережень сягнула 21,4 градуса за Цельсієм. Відхилення від норми — перевищує 3,6 градуса за Цельсієм. Про це повідомляють у кліматичному моніторі на каналі THE WEATHER LAB.

Нагадаємо, що в Одесі 20 серпня було побито температурний рекорд дня: за всю історію метеоспостережень за останні 120 років уперше 20 серпня температура повітря прогрілася до +36,4 градуса в тіні. Як повідомляють у кліматичному моніторі на каналі THE WEATHER LAB, температурний рекорд області належав учора Ізмаїлу - там було рекордні +38 градусів у тіні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися