Потік туристів до Одеси збільшився в рази: у чому причина

Найпопулярнішою екскурсією в Одесі стала прогулянка по місцям прильотів російських ракет

Цього літа порівняно з 2022-м роком в Одесі збільшився потік туристів. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса розповів історик, керівник ГО “Суспільство та історична спадщина” Олександр Бабіч.

“Окрім українських внутрішніх туристів до нас їдуть гості з-за кордону. Це не тільки іноземні журналісти, представники миротворчих місій та благодійних організацій, це люди, які приїжджають сюди по справах, хоча до нас не літають літаки і не ходять морем пароходи. Тим не менш, гості в Одесі є”, – зазначив історик.

Олександр Бабіч підкреслив, що зараз екскурсоводи починають створювати нові асоціації з Одесою у гостей міста. Одеса більше “не кримінальна”, а “музикальна”.  

“Найпопулярнішою екскурсію все одно залишається оглядова екскурсія по Одесі. Це базовий гайд, його мають всі проводити. Але в нас додаються абсолютно нові екскурсії – наприклад, “Одеса музикальна” чи “Одеса художників”. Я вважаю, що треба позбавлятися від бандитських кліше стосовно нашого міста”, – розповів Бабіч.

Найпопулярнішою екскурсією на зараз є екскурсія по місцях прильотів – туди, куди влучили російські ракети чи уламки. 

“Майже всі туристи запитують про них, ми водимо людей і показуємо результати влучання російських ракет. Це звичайні житлові будинки в історичному центрі міста, Соборна площа, будинок вчених. Це не “штаби НАТО” і не бази військових. Треба проговорювати, що війна триває”, – підсумував Олександр Бабіч.

“Коментарі” писали, що Одеський регіон відомий своїми туристичними місцями та великою кількістю цікавинок для відпочинку. І хоча літній сезон закінчився, в регіоні є ще десятки унікальних локацій, які повинен відвідати кожен. “Коментарі” зібрали підбірку найцікавіших місць Одеської області та чому їх варто відвідати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергій

25 жовтня 2023, 09:08

Які туристи? Що там дивитись? Скоріш за все, ті хто колись жили в Одесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися