В Одесі триває набір на курси гідів-екскурсоводів для переселенців

В Одесі на курси записалися маріупольці, миколаївці, а також жителі Херсонської області

Наразі в Одесі планують відкрити курси гідів-екскурсоводів для вимушено переміщених осіб. Як зазначають спеціалісти, в першу чергу, навчання – це психологічна підтримка ВПО.  Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса розповів історик, керівник ГО “Суспільство та історична спадщина” Олександр Бабіч.

“Це процес адаптації для тих, хто був вимушений залишити свої домівки з-за окупації. Наша психологічна допомога: люди пізнають щось нове, починають цікавитися, все це відволікає від важких спогадів про війну”, – зазначив історик.

Перше заняття призначено на 3 листопада. Загалом навчання триватиме чотири місяці. Олександр Бабіч зазначив, що до повномасштабного вторгнення  його компанія провела шість подібних наборів. 

“Після закінчення курсів приблизно 50 відсотків слухачів залишаються працювати гідами. Це дуже непогано, ми звикли до таких цифр – люди засвоюють абсолютно нову спеціальність”, – підкреслив Олександр Бабіч.

На зараз в Одесі на курси гідів-екскурсоводів записалися маріупольці, миколаївці, а також жителі Херсонської області. Записатися на курс можна через хаб для переселенців “Гостинна хата” або за адресою: вулиця Жуковського, 24, телефон +38 068 254 66 69, електронна пошта [email protected].

“Коментарі” писали, що цього літа порівняно з 2022-м роком в Одесі збільшився потік туристів. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса розповів історик, керівник ГО “Суспільство та історична спадщина” Олександр Бабіч.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися