В Одесі чоловік прикидався майстром з ремонту телефонів та шукував людей

Чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі

Поліцейські повідомили одеситу про підозру у шахрайстві. Чоловік Ошукав шістьох співмістян, видаючи себе за майстра з ремонту телефонів. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Так, за попередньою інформацією правоохоронців, протягом місяця одесит приходив до одного з ринків Пересипського району міста, де пропонував перехожим свої послуги з ремонту мобільних телефонів. Довірливі люди віддавали зловмиснику свої гаджети та грошові кошти в якості оплати за заміну акумулятору або сенсорного екрану. Запевняючи клієнтів, що відремонтує і поверне телефон за кілька годин, зловмисник зникав, забираючи і гроші, і телефони ошуканих містян.

Загалом правопорушник встиг ошукати шістьох громадян, спричинивши їм збитків на загальну суму більше 24 тисяч гривень.

“За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури м. Одеси повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), у тому числі вчиненому повторно, що передбачено частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51 000 до 68 000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років”, - розповів заступник начальника територіального підрозділу поліції Ярослав Клинч.

“Коментарі” писали, що а Одесі СБУ затримала 29-річного одесита, який коригував російські повітряні атаки по місту та розвідував локації Сил оборони на території регіону. Для маскування злочинної діяльності чоловік пішов працювати до загону рятувальників-волонтерів. Про це повідомляє СБУ. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися