На Одещині фіксують зростання сезонних захворювань: ситуація в регіонах

За останній тиждень, порівняно з попереднім, рівень захворюваності зріс на 8%

На Одещині лікарі продовжують фіксувати сезонне зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). За останній тиждень, порівняно з попереднім, рівень захворюваності зріс на 8%.  Серед захворілих основну питому вагу займають діти (до 66%), а серед них переважали вікові групи 0-4 роки та 5-14 років. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб. 

Зріс також і рівень госпіталізації хворих на 30%. Серед госпіталізованих превалювали дорослі, на яких прийшлося 55%, на дітей відповідно – 45%.

По адміністративним територіям найвищий рівень захворюваності відмічався у п’яти районах – Ізмаїльському (546,7), Подільському (499,9), Б.Дністровському (401,9), Березівському (379,0) та Болградському (371,5). В Одеському та Роздільнянському районах показники захворюваності були нижче за обласний на 12,5% та 6,3% відповідно.

Із загальної суми захворілих на ГРВІ COVID-19 складав 6,7%. Захворюваність на коронавірусну хворобу знизилась на 5,9%. Зниження відмічалось як серед дітей на 24,4%, так і серед дорослих – на 3 випадки.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції продовжувала знижуватись. Так, за минулий тиждень, порівняно з попереднім рівень захворюваності знизився на 15,5%, у тому числі серед дітей – на 25,2%, серед дорослого населення – залишилась практично на рівні.

Спалахів та групових захворювань не зареєстровано. Епідемічна ситуація залишається на постійному контролі.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі захворюваність знизилась на 15,9% в порівнянні із попереднім тижнем. Проте за останній тиждень захворіло 69 одеситів, понад 60% хворих діти.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися