Скільки водіїв в Одесі користуються паском безпеки: дані дослідження

Одещина - третя з кінця у рейтингу рівня користування ременями безпеки

Одещина антилідер серед інших регіонів України в рейтингу рівня користування ременями безпеки серед водіїв. Середній показник в Одеській області становить лише 24,8%, що перемістило регіон на третє місце з кінця списку. Для порівняння в 2020 році Одещина посідала дев’яте місце рейтингу. Про це це стало відомо із даних дослідження "Рівень користування ременями безпеки серед водіїв у містах України" у 2023 році. 

Організатори дослідження розповіли, що загалом перевірили 30260 водіїв у 18 містах: Києві, Одесі, Львові та 15 облцентрах, де дозволяла безпекова ситуація.

“У деяких містах частка таких водіїв виросла більш ніж удвічі. Найбільше зростання рівня користування зафіксовано у Рівному (+29,6 відсоткових пунктів), Житомирі (+27,9), Львові (+21,8) та Івано-Франківську (+21,1)", - йдеться в повідомленні організаторів. 

Зазначимо, попередні роки дослідження не організовували через пандемію COVID-19 та пов’язані з нею заборони на переміщення й перебування у громадських місцях. У 2022 році рівень користування пасками безпеки у містах не досліджували через повномасштабне вторгнення РФ, зазначили під час презентації.

"Вибірка дослідження у 2023 році склала 30 260 осіб, що дозволило отримати статистично надійні показники фактичного користування ременями безпеки водіями, провести порівняння з результатами останнього аналогічного дослідження у 2020 році, скласти рейтинг досліджених міст за рівнем користування ременями безпеки та вирахувати середній показник", — пояснили організатори принцип дослідження.


Раніше “Коментарі” писали, що за перші вісім місяців цього року в Україні зареєстровано позитивну тенденцію щодо зростання кількості усиновлень дітей. Загалом 546 дітей знайшли нові сім'ї, що на 14% більше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомляє Опендатабот.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися