На Одещині викрили чоловіків, які вирощували та зберігали наркотичні речовини: що їм загрожує

Обидва правопорушники вже мали судимість

Поліцейські викрили у наркозлочинах двох жителів Березівського району. Один чоловік зберігав при собі канабіс, а інший вирощував на своїй присадибній ділянці коноплі. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.
Так, за попередньою інформацією, поліцейські викрили вже раніше судимого чоловіка, у якого при собі виявили майже 103 грами канабісу, який той зберігав у рюкзаку для власного вживання. 
 “За незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту, дізнавачі висунули фігуранту обвинувачення за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України, та скерували обвинувальний акт до суду. Максимальне покарання, яке загрожує  зловмиснику – обмеження волі на строк до п’яти років”, - розповіла старший дізнавач територіального підрозділу поліції Каріна Іринчук.
А в ході обшуку за місцем мешкання іншого правопорушника, на присадибній ділянці його домоволодіння поліцейські виявили та вилучили 49 висаджених кущів конопел. Як пояснивчоловік, коноплі він вирощував для виготовлення наркотичних засобів для власного вживання.

“Слідчі висунули підозрюваному обвинувачення у незаконному посіві та вирощуванні конопель особою, яка була засуджена за статтею 310 Кримінального кодексу України та яка раніше вчиняла кримінальне правопорушення, передбачене статтею 309 того ж кодексу. Такі протиправні дії кваліфікуються за ч. 2 ст. 310 ККУ та караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Обвинувальний акт поліцейські скерували до суду”, - прокоментував т.в.о. заступника начальника – начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися