В Одесі відкрили автошколу для людей з інвалідністю: як записатися на навчання

Це вже шоста подібна школа для людей з інвалідністю

В Одесі запрацювала нова автомобільна школа для людей з інвалідністю. Базою для навчального закладу став Одеський державний університет внутрішніх справ. Університет отримав сертифікат і безстрокову акредитацію для надання такої послуги Про це вчора повідомило Міністерство внутрішніх справ України 

Так, в Одесі школа знаходиться за адресою провулок Сабанський, 4. Для занять з теорії в університеті зроблений спеціальний клас, до якого дістатись можна людям з вадами і пораненнями – облаштовані спеціальні пандуси. Про це розповів ректор університету Дмитро Швець. 

“Зараз це актуально, тому що багато поранених військових для яких життя продовжується і після втрати кінцівок”, - зазначив ректор. 

Навчання триватиме 10 тижнів, з яких 4 тижні буде викладатись виключно теорія. Щоб перейти до практичної частини необхідно скласти іспит. Після вдалого екзамену навчання продовжується. Крім того, є можливість займатись дистанційно, оскільки багато бажаючих фізично не можуть бути присутні на заняттях. Записатися на уроки можна за номером телефону 094 949 80 70.

У МВС нагадали, що тепер по країні налічується шість таких автошкіл, де люди з інвалідністю можуть отримати необхідні знання і стати водіями. Ще п'ять автошкіл з'явилися в таких містах країни, як Київ, Кам'янець-Подільський, Кропивницький, Львів і Дніпро.

“Коментарі” писали, що працівники комунальники завершили роботу з відновлення системи електричних підйомників для людей з інвалідністю. Наразі, всі вісім платформ, що розташовані у комплексі підземних переходів біля Залізничного вокзалу, працюють. У якості тестувальника системи було запрошено громадського діяча Олега Соколова, який дав роботі комунальників високу оцінку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися