За кошти Німеччини в Одеській області відновлять електропідстанцію

Фонд підтримки енергетики України створено за ініціативою міністра енергетики України Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон, а внески на закупівлю зробив Уряд Німеччини

ДТЕК, оператор системи розподілу електроенергії, отримав значущу гуманітарну допомогу для відновлення однієї з підстанцій на Одещині, яка зазнала руйнувань внаслідок ворожих ракетних обстрілів. Допомогу складають 10 одиниць енергетичного обладнання, яке було закуплено за кошти Фонду підтримки енергетики України. 

Про це повідомляє ДТЕК Одеські електромережі.

Руйнування підстанції від ворожого ракетного удару призвело до перебоїв у електропостачанні для понад 22 тисяч мешканців області, особливо під час наближення зими. Отримане обладнання від міжнародних донорів допоможе ДТЕК відновити цей енергооб'єкт, забезпечуючи надійне електропостачання регіону.

Ми дякуємо Міністерству енергетики України, Секретаріату Енергетичного Співтовариства та Уряду Німеччини за надану допомогу для оперативного відновлення енергоінфраструктури Одещини. Після руйнувань на підстанції місцеві мешканці отримували електрику за резервними лініями, що було тимчасовим рішенням. Тепер ми зможемо забезпечити понад 22 тисячі родин надійнішим енергопостачанням, що особливо важливо для нормального життя під час опалювального періоду, – зазначив генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор’єв.

З початку війни було пошкоджено понад 6 тисяч енергооб'єктів ОСР ДТЕК в різних регіонах України, і в компанії все ще є потреба у подальшій підтримці для відновлення постраждалої енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що наразі у міністерстві немає планів змінювати тариф та підвищувати ціну на електрику для населення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися