Одеський регіон лідер в Україні за кількістю відкритих в очному форматі шкіл

Тільки 80 шкіл регіону проводять заняття дистанційно

Одеський регіон на другому місці  в “рейтингу” за кількістю відкритих в очному форматі шкіл. Всі школи регіону, які не мають укриття, працюють дистанційно, проте більшість шкіл регіону працює в очному форматі. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів директор департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

“Облаштовувати укриття в закладах освіти ми почали ще навесні 2022 року. І за минулий навчальних рік більше 100 шкіл в області навчалися очно. Показники цього року набагато краще: тільки 80 шкіл регіону проводять заняття дистанційно, всі інші навчаються очно або по змішаній системі”, – зазначив директор департаменту освіти і науки.

Змішаний формат більш звичний для міста Одеси – 57 шкіл навчаються за такою системою, тому що не вистачає місць в укриттях

“Зараз за рахунок державної субвенції будується чотири нових укриття, а ще в п’ятьох проводиться реконструкція і капітальний ремонт. Тому пропонуємо територіальним громадам Одещини оформлювати документи і подавати запит на субвенція на ремонт та будування укриттів”, – закликав Олександр Лончак.

Нагадаємо, на початку жовтня 2023 року голова Одеської ОВА Олег Кіпер зазначив, що в регіоні очно працюють 573 школи, і в цьому Одещина лише трохи поступилася Львівщині і зайняла друге місце в умовному рейтингу за кількістю відкритих в очному форматі шкіл.

“Коментарі” також писали, що наразі на Одещині продовжується відкриття “Класів безпеки”. Фахівці розповіли, що станом на 21 жовтня агалом відкрито 279 класів. Зокрема, на цьому тижні нові безпекові простори зʼявилися в Білгород-Дністровському, Подільському та Одеському районах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися