Держаудитслужба перевірить тендери, що проводили в Одеській області

В Одеській області триває боротьба із корупцією та контроль над правильним використанням коштів

Сьогодні відбулося чергове засідання робочої групи "Прозорість і Підзвітність" при Одеській ОВА, присвячене боротьбі з корупцією та контролю над правильним використанням коштів, виділених з Фонду Ліквідації Наслідків Збройної Агресії. Засідання під керівництвом заступника голови Одеської ОДА Сергія Кропиви зібрало представників Ради адвокатів Одеської області Олександра Муконіна, Вадима Семенова та Всеволода Сокалюка, а також засновницю та керівницю благодійного фонду "Корпорація Монстрів" Катерину Ножевнікову.

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Під час засідання розглядалися питання щодо доцільності проведення публічних закупівель деякими територіальними громадами Одеського, Березівського, Білгород-Дністровського, Болградського, Ізмаїльського, Подільського та Роздільнянського районів Одеської області. Після виступів голів окремих територіальних громад виникли певні сумніви щодо доцільності проведених тендерів.

Суть тендерної процедури – це економія коштів. На мій погляд, є підстава розглянути кожен з тендерів, про який ми почули, – наголосив заступник керівника Одеської обласної прокуратури Максим Ракович.

Робоча група прийняла рішення направити листи до Південного офісу Держаудитслужби щодо перевірки тендерної документації, яка стосується проведених закупівель. У разі необхідності результати перевірки будуть передані правоохоронним органам.

Ще раз наголошую, що такі зустрічі матимуть системний характер, будемо зустрічатись раз на місяць з головами РДА та головами територіальних громад. Очікуємо від голів РДА комплексну інформацію, щоб ми могли вживати певні дії, – зазначив Сергій Кропива.

Зазначимо, Держзакупівлі в Одесі виграють компанії, пов'язані з мером Трухановим, та фаворити "Великого будівництва" Сфера державних закупівель в Одесі часто потрапляє в поле зору ЗМІ і навіть слідства. Досить згадати купівлю будівлі заводу "Краян" для потреб мерії, але крім цього в Південній Пальмірі вистачає приводів для пильної уваги. Хто і скільки заробляє на держзакупівлях в Одесі – читайте в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися