В Одесі починається будівництво модульних містечок для переселенців

Модульні містечка будують для переселенців, які працюють в міській комунальній сфері

В Одесі розпочалося будівництво першого з двох запланованих модульних містечок для внутрішньо переміщених осіб. Кожне містечко розраховане на 25-30 будинків.

Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Наразі проводяться роботи з підведення комунікацій та встановлення перших 10 будинків, які обладнані меблями та всім необхідним для комфортного проживання. Загальна площа кожного будинку становить 39 квадратних метрів.

Перші десять будинків надані нам компанією Hepi Homes та американським фондом JHCentury. Сьогодні зустрілися зі справжнім другом нашого міста та України Амедом Ханом, який представляє цей проєкт. Дякуємо за допомогу Одесі та Україні, - сказав Одеський міський голова Геннадій Труханов. 

За словами мера Одеси, модульні містечка будують для переселенців, які працюють в міській комунальній сфері. Це стане додатковим мотиватором для того, щоб працювати на комунальних підприємствах Одеси.

Нагадаємо, починаючи з 1 серпня 2023 року, існують нові умови призначення та продовження виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, які змушені були залишити території, де тривають бойові дії або які тимчасово окуповані Російською Федерацією. Згідно з новими правилами, виплата допомоги продовжується автоматично на один шестимісячний період для тих, хто вже має право на її отримання. Однак існують обмеження, які можуть призвести до припинення виплати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися