Стало відомо, скільки “Класів безпеки” відкрили в Одесі протягом жовтня

Головна мета проєкту - систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту

У закладах освіти Одеси триває відкриття класів безпеки в межах реалізації Всеукраїнського проєкту “Клас безпеки”. Зокрема у жовтні урочисте відкриття класів безпеки відбулося в Одеських ліцеях: №№ 8, 81,  82, 45, 53, 30, 41, 2, 60, 100, а також гімназіях №№ 11, 21, 58 та 66. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Нові класи обладнані усім необхідним, щоб якісно та ефективно навчати учнів, наявна поліграфічна продукція, навчальні ігри та відеоматеріали, розроблені ДСНС України спільно з Дитячим фондом UNICEF Ukraine.

У класах безпеки діти різних вікових груп зможуть у теорії і на практиці навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу “Повітряна тривога”, правил надання домедичної допомоги, а для молодших школярів створений ігровий куточок.

Під час заходів з нагоди відкриття спеціальних класів фахівці ДСНС провели для учнів заняття з правил мінної безпеки. Дітям розповіли, з чого можуть бути виготовлені вибухові пристрої, як їх розпізнавати та яких правил безпечної поведінки потрібно дотримуватись при виявленні небезпечного предмета.

Також учням нагадали правила користування первинними засобами пожежогасіння, номери телефонів, за якими необхідно телефонувати при виявленні підозрілих предметів.

До проведення уроків безпеки також долучилися працівники Міського центру невідкладної медичної допомоги та Національної поліції. Рятувальники, лікарі та поліцейські продемонстрували учням пізнавальні відео та провели з ними тематичні ігри.

“Коментарі” писали, що в ДСНС повідомили, що наразі на Одещині продовжується відкриття “Класів безпеки”. Фахівці розповіли, що станом на 21 жовтня агалом відкрито 279 класів. Зокрема, на цьому тижні нові безпекові простори зʼявилися в Білгород-Дністровському, Подільському та Одеському районах. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися