Статистика захворюваності в Одесі: ГРВІ, грип та COVID-19

За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, ситуація з захворюваністю на ГРВІ, грип та COVID-19 в Одесі покращується

За минулий тиждень в місті спостерігалося значне зниження захворюваності на ГРВІ та грип - на 32%. Кількість випадків становила 1873, з яких 61,8% припадали на дітей віком до 17 років.

Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Важливо відзначити, що віруси грипу наразі не циркулюють, але зафіксована активність вірусів негрипозної етіології, таких як парагрип, риновірус та інші. Захворюваність на ГРВІ та грип залишається на сезонному рівні.

За той же період часу, рівень захворюваності на COVID-19 зменшився на 24,5%, складаючи 111 випадків, серед яких 28 дітей.

Сприятливі новини також щодо гострих кишкових інфекцій - їх захворюваність в Одесі впала на 23,7% порівняно з попереднім тижнем. За цей період лише 58 одеситів заразилися цими хворобами, при цьому 55,2% з них були дітьми.

У звіті наголошується, що вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції зафіксовувалися як окремі випадки, і за минулий тиждень не було випадків дифтерії, кору, краснухи або епідемічного паротиту.

Надалі, контроль за якістю питної води в Одесі відзначається дослідженнями 10 проб на санітарно-мікробіологічні та 9 проб на санітарно-хімічні показники, і всі результати відповідають нормам.

Нагадаємо, батьки можуть вжити заходів, щоб захистити свою дитину від грипу. Прості поради від МОЗ читайте в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися