Коронавірус та грип: ситуація із захворюваністю в Одесі за тиждень

В Одесі на ГРВІ та грип діти хворіють частіше

Упродовж останнього тижня в Одесі на ГРВІ та грип захворіли понад двох тисяч одеситів. Зазначається, що цей показник є нормою та знаходиться на сезонному рівні. 

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Протягом останнього тижня 2114 одеситів захворіли на ГРВІ та грип. Із загальної кількості хворих 67,6% складають діти віком до 17 років. Наразі циркуляція вірусів грипу не зареєстрована, але циркулюють віруси негрипозної природи, такі як парагрип, риновірус. Також за останній тиждень в Одесі зареєстровано 167 випадків COVID-19.

Як вберегти дитину від грипу 

Батьки можуть вжити заходів, щоб захистити свою дитину від грипу. Ось кілька простих порад від МОЗ: 

  • Вакцинація: Вакцинація є одним з найефективніших способів захисту від грипу. Батьки мають впевнитися, що їх дитина отримала регулярні вакцини від грипу, зокрема при рекомендованому віку. 

  • Регулярне миття рук: Миття рук з милом і водою є важливим кроком в запобіганні поширенню вірусів, включаючи грип. Вчіть свою дитину мити руки перед вживанням їжі, після кожного кашлю або чхання, після відвідування громадських місць та після контакту з хворими людьми. 

  • Уникання контакту з хворими: Уникайте контакту вашої дитини з хворими на грип. Якщо хтось з сім'ї має грип, намагайтесь обмежити контакт з дитиною, особливо якщо вона має підвищену температуру або інші симптоми захворювання. 

  • Збереження імунної системи: Здоровий спосіб життя може допомогти зміцнити імунну систему вашої дитини та зробити її менш вразливою перед грипом. Включайте в раціон своєї дитини свіжі фрукти та овочі, забезпечуйте достатній сон.

Нагадаємо, що епідситуація стосовно гострих кишкових інфекцій в Одесі залишається під контролем та захворюваність знизилась на 15,9% в порівнянні із попереднім тижнем. Проте за останній тиждень захворіло 69 одеситів, понад 60% хворих діти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися