Італія долучається до процесу відбудови Одеси: подробиці

Італія взяла на себе головну роль в реставрації та охороні культурної спадщини Одеси

В Одесі відбулося відкриття "Лабораторії відбудови України", яка стала спільним проєктом італійських та українських урядовців, представників ЮНЕСКО, голів міжнародних організацій та видатних культурних діячів. Італія взяла на себе важливу роль у процесі відбудови Одеського регіону та захисту його культурної спадщини.

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Провідні італійські фахівці, архітектори та підприємства приєднаються до робіт з відновлення історичного центру Одеси. Це стане важливим кроком у реставрації міста та збереженні його культурних цінностей.

Ми дуже близькі з Україною, і Одеса для нас важливе місто. Ми хочемо взяти участь у захисті культурної спадщини в Україні. Ті роботи, які ми будемо здійснювати, мають економічні та культурні аспекти. Безумовно, італійці знають, як працювати з цим. Ми детально підготуємо плани роботи та разом з Премʼєр-міністром України підготуємо відповідний документ, в якому окреслимо свої наміри. Цей проєкт залучатиме найкращі підприємства Італії, – розповів Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні. 

Уже зараз розпочата оцінка збитків і пошкоджень Спасо-Преображенського собору в Одесі, який Італія планує відбудувати з використанням видатних італійських реставраторів. Проєкт "Лабораторії відбудови України" стає важливим кроком у відновленні та збереженні культурної спадщини Одеси

Історія Італії та Одещини тісно переплітаються між собою. Важко навіть оцінити той внесок, який покоління італійців зробили для створення культурної спадщини нашого регіону. Переконаний, що сьогодні, разом з вами, ми розпочинаємо писати нову важливу сторінку нашої історії – історії відновлення та відбудови європейської України, - зазначив заступник начальника Одеської обласної військової адміністрації Сергій Кропива.

Нагадаємо, будівельники попередньо порахували скільки коштуватиме відбудова храму в Одесі - Спасо-Преображенського собору. За їх словами, вартість усіх робіт може сягнути 200 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися