Спеціалісти підрахувати скільки коштуватиме відбудова Спасо-Преображенського собору в Одесі

Наразі собор не зачинив дверей перед вірянами – служби тривають у нижньому храмі

Будівельники попередньо порахували скільки коштуватиме відбудова найстарішого храму Одеси - Спасо-Преображенського собору. За їх словами, вартість усх робіт може сягнути 200 мільйонів гривень. Про це повідомила релігійно-інформаційна служба України. 

Там зазначається, що наразі усі зруйновані конструкції планують накрити гідробар'єром. Уже підготували 900 квадратних метрів стелі. 

Нагадаємо, що декілька тижнів тому в Одесі спеціалісти розпочали процес консервації Спасо-Преображенського кафедрального собору. Наразі потрібно закрити захисною мембраною зруйнований дах, адже напередодні похолодання та сезон дощів, а храм необхідно зберегти від подальшої руйнації.

Італія обіцяла матеріально допомогти реставрувати Спасо-Преображенський собор, втім поки немає плану відбудови, гроші іноземці не дадуть. 

Раніше “Коментарі” писали, що черговий підступний ракетний удар окупантів по Одесі пошкодив історичний центр міста, який, до речі, знаходиться під охороною ЮНЕСКО. Постраждали житлові будинки, а також знамениті одеські дворики. Крім того, ракети влучили у Спасо-Преображенський кафедральний собор. Пряме влучання російської ракети прийшлося у центральний вівтар собору. Внаслідок удару частково зруйновано будівлю храму, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони. Втім, на щастя, рятувальники з-під завалів дістали Касперовську ікону Божої Матері, яка вважається покровителькою Одеси.

Як не дивно, в Росії повністю заперечують факт майже прямого попадання Спасо-Преображенський собор, що знаходиться в центрі Одеси. Про це повідомив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися