В Одесі закінчили перевірку громадського транспорту для людей з інвалідністю: які результати

Тільки за перший рік повномасштабної війни понад 45 тисяч українців отримали групу інвалідності

Протягом кількох місяців в Одесі тривали перевірки громадського транспорту для людей з інвалідністю. Ініціював інспекцію член фракції “Слуга народуУ в Одеській міськраді Олексій Асауленко. Депутат запросив також доєднатися до перевірок представника Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю Одеської облдержадміністрації Олега Соколова.
Загалом було проінспектовано майже 20 маршрутів міста та вісім перевізників. Про це повідомили на сторінці Facebook “Слуга народу”.

"В Одесі є зручні та сучасні автобуси, однак їх дуже мізерна кількість. Вони є тільки у компанії “Старс Транс” та “Північтранс” і те, не на всіх їх маршрутах. Дивна ситуація з компанією “Віраж”: їх автобуси незручні, кнопки сигналу для людини з інвалідністю не працюють або до них не дотягтися. Маркування на автобусі, яке позначає, що це транспорт для маломобільних людей, відсутнє або малого розміру. Щодо так званих "пандусів" в автобусах - дуже помітно, що їх не використовують, бо навіть водії не зовсім розуміють, як їх розкладати. Усі перераховані питання частково стосуються й інших перевізників", - повідомив депутат Одеської міськради.

За словами депутата, результат перевірок наступний:
- Автобусів для людей з інвалідністю недостатньо.
- Практично відсутні посадочні платформи.
- Порушення і недотримання водіями графіку пересування автобусів для осіб з інвалідністю.
- Вкрай жахливий стан самих маршрутних таксі та тротуарів біля зупинок.

"Картина пристосованості тротуарів та зупинок для посадки або висадки людей у кріслі колісному з автобусу наразі дуже невтішна, вкрай жахливий матеріально-технічний стан самих автобусів . Це ще один привід замислитися про доступність у нашому місті", - зазначив Олег Соколов.

“Коментарі” писали, що працівники комунальники завершили роботу з відновлення системи електричних підйомників для людей з інвалідністю. Про це повідомили в Одеській міській раді.  Наразі, всі вісім платформ, що розташовані у комплексі підземних переходів біля Залізничного вокзалу, працюють. У якості тестувальника системи було запрошено громадського діяча Олега Соколова, який дав роботі комунальників високу оцінку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися