В Одесі обговорили можливості покращення доступу до послуг з ВІЛ у закладах охорони здоров’я

В Одесі пройшла робоча зустріч з представниками проєкту REACH 95 міжнародної організації PATH

Сьогодні очільник Міського департаменту охорони здоров’я Левон Никогосян провів робочу зустріч з представниками проєкту REACH 95 міжнародної організації PATH та Центром громадського здоров’я України. Про це повідомили в прес службі відомства.
В повідомленні зазначається, що під час зустрічі обговорили спільну реалізацію в Одесі проєкту REACH 95 "Доступність якісних послуг з ВІЛ в закладах охорони здоров’я України". Мета проєкту - досягнення контролю над епідемією ВІЛ до 2030 року шляхом покращення доступу до високоякісних послуг з ВІЛ у закладах охорони здоров’я. Також представники проєкту провели оціночний візит до медзакладів Одеси.
Міською владою Одеси за останні роки проведена робота з поліпшення якості та доступності послуг у галузі ВІЛ/СНІДу. В усіх міських медзакладах Одеси можна безоплатно зробити швидкий тест на ВІЛ та вірусні гепатити. Ці та інші комплексні заходи з подолання епідемії ВІЛ реалізуються завдяки Міській цільовій програмі Fast Track Odesa.

“Разом з міжнародними партнерами готові працювати над подальшим розвитком ВІЛ-сервісних послуг. Адже якщо комунальні медзаклади сприймаються суспільством як безпечні місця, вільні від стигми та дискримінації, де надаються якісні послуги з ВІЛ - то люди, які живуть з ВІЛ або знаходяться в групі ризику інфікування, охоче користуватимуться послугами з ВІЛ у медзакладах”, - йдеться в повідомленні департаменту.

“Коментарі” писали, що в одеській мерії відбулася нарада, на якій обговорювався стан надання медичної допомоги в галузі туберкульозу та ВІЛ/СНІДу закладами охорони здоров'я міста Одеса. На ній були присутні представники Департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради, КНП "Одеський обласний центр соціально значущих хвороб" Одеської обласної ради та медичних закладів міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися