В Одеській області планують створили великий нацпарк: де саме

Ця ініціатива створення парку відзначає важливий крок у збереженні та охороні цінних степових екосистем та природних резерватів в Україні

В найближчому майбутньому на території Одеської області планується створення великого Національного природного парку "Буджацькі степи" площею 9,7 тисячі гектарів. Він обіцяє стати важливим природним резерватом та місцем для досліджень і рекреації.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла директорка департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА Ірина Шатохина.

Територія, яка пропонується для створення національного парку, є унікальною для степової зони України, де зберігся суцільний масив плакорних цілинних степів на великій площі. Ці землі відзначаються значним флористичним та фауністичним різноманіттям, а також мозаїкою рослинних угруповань і ландшафтів, притаманним степовій зоні Українського Причорномор’я, – зазначила Ірина Шатохина.

Парк буде включати не лише цінні степові та лісові ділянки, але також чотири існуючих заповідних об'єкти: Староманзирський ботанічний заказник загальнодержавного значення та три ландшафтні заказники місцевого значення, включаючи Тарутинський степ, Діброву Могилевську та Діброву Манзирську.

Спорудження національного природного парку заплановане на території Бородінської селищної ради Болградського району в Одеській області, що робить цей проєкт важливим для збереження природної спадщини та розвитку природоохоронної роботи у регіоні.

Нагадаємо, на піщаному пересипі між Чорним морем та лиманом Шагани помітили самця рідкісного перелітного птаха - пісочника морського, чи зуйок. На його ніжках були помічені кільця. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися