На Одещині медики реанімували новонароджену дівчинку: подробиці

Наразі мама та дитина перебувають під наглядом лікарів

Протягом останніх кількох днів медики Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області прийняли двоє пологів і допомогли з’явитися на світ двом дівчаткам. Про це повідомили у відомстві.
Перші пологи в Подільському районі були передчасні. Малеча народилася прямо в автомобілі швидкої. 23-річна породілля та новонароджена дівчинка у задовільному стані були одразу госпіталізовані до пологового відділення Подільської міської лікарні.
Другі пологи на дому в Одесі виявилися дуже складними. Попри те, що вони розпочалися вчасно, дівчинка народилася без ознак життя - 0 по шкалі Апгар, відсутність дихання та синюшність. Медики одразу розпочали серцево-легеневу реанімацію і через 5 хвилин реанімаційних заходів дитина закричала, після чого разом з мамою була доправлена до пологового будинку № 1. Зазначимо, що жінка на обліку не перебувала.

“Ми в черговий раз звертаємося до майбутніх мам і їхніх близьких: дбайте про себе та малюків, обов’язково спостерігайте вагітність у лікаря, ставайте на облік і заздалегідь звертайтеся до медичного закладу, щоб народити у безпечних умовах стаціонару в оточені фахових спеціалістів. Не ризикуйте найдорожчим”, - йдеться в повідомленні Центру.

“Коментарі” пислаи, що бригада Центру ЕМД та МК отримала виклик в село Світлодолинське, де у 30-річної жінки розпочалися пологи. За 13 хвилин карета швидкої вже була на місці події. Після огляду було вирішено госпіталізувати пацієнтку до Арцизської районної лікарні, але малюк поспішав з’явитися на світ, тож прийняти пологи довелося прямо в машині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися