Пологи в катері швидкої: на Одещині лікарям довелося реанімувати новонароджену дитину

Наразі мама та дитина перебувають під наглядом лікарів

Вчора вдень бригада Центру ЕМД та МК отримала виклик в село Світлодолинське, де у 30-річної жінки розпочалися пологи. За 13 хвилин карета швидкої вже була на місці події. Після огляду було вирішено госпіталізувати пацієнтку до Арцизської районної лікарні, але малюк поспішав з’явитися на світ, тож прийняти пологи довелося прямо в машині.

Як  розповіли фельдшери, дівчинка народилася із подвійним обвиттям пуповини, у важкому стані. Саме том лікарі негайно розпочали серцево-легеневу реанімацію. Після цього маленька пацієнтка закричала. Пуповина була відсічена та оброблена і команда одразу вирушила в лікарню, щоб передати маму та донечку в руки акушерів-гінекологів.

“Бажаємо їм обом міцного здоров’я, а бригаді №205 Саратської підстанції висловлюємо нашу щиру повагу та подяку”, - йдеться в повідомленні відомства. 

“Коментарі” писали, що на номер Єдиної оперативної диспетчерської Центру ЕМД та МК Одеської області надійшов виклик з села Липецьке Подільського району. У місцевої мешканки почались пологи вдома. За вказаною адресою одразу вирушила медична бригада. Про це повідомили в Центрі Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф Одеської області

Також зазначимо, що до Центру Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф Одеської області надійшов виклик з Березівського району Одеської області. Почалися пологи у 38-річної жінки. Як виявилось породілля була всього на 25-му тижні.

Крім того, 27 липня фельдшерка Болградської підстанції прийняла пологи в кареті швидкої. Виклик надійшов о 00:02, а вже о 00:08 фельдшерська бригада №296 прибула за вказаною адресою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися