На Одещині лікарі прийняли пологи на дому: як почувається малюк

Жінка народила здорового хлопчика

Вчора ввечері на номер Єдиної оперативної диспетчерської Центру ЕМД та МК Одеської області надійшов виклик з села Липецьке Подільського району. У місцевої мешканки почались пологи вдома. За вказаною адресою одразу вирушила медична бригада. Про це повідомили в Центрі Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф Одеської області

Так, після огляду вагітної було прийнято рішення приймати пологи на місці і вже за годину народився доношений хлопчик і одразу закричав. Після відсічення пуповини і стабілізації стану породіллі і маля обоє були госпіталізовані до пологового відділення Подільської міської лікарні.

“Бажаємо мамі та малечі міцного здоров’я і швидкого повернення додому. Висловлюємо подяку нашим медикам за швидкість та професіоналізм”, - йдеться в повідомленні лікарів. 

Водночас, медики наголосили, що майбутні батьки, особливо мешканців віддалених сіл: не наражайте себе та своїх малюків на небезпеку, вчасно ставайте на облік і заздалегідь звертайтесь до пологового будинку чи відділення, щоб народити у безпечних умовах стаціонару під наглядом акушерів-гінекологів.

“Коментарі” писали, що співробітники центру екстреної медичної допомоги прийняли ще одні пологи в Одеській області. Лікарів викликали в село у Овідіопольської громаді. Менш ніж за 11 хвилин бригада прибула на місце. Про це повідомляє Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області.

Крім того, 27 липня фельдшерка Болградської підстанції прийняла пологи в кареті швидкої. Виклик надійшов о 00:02, а вже о 00:08 фельдшерська бригада №296 прибула за вказаною адресою.

Також зазначимо, що до Центру Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф Одеської області надійшов виклик з Березівського району Одеської області. Почалися пологи у 38-річної жінки. Як виявилось породілля була всього на 25-му тижні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися