В Одесі працює програма “Медична допомога при пологах”: подробиці

Пологові будинки Одеси мають договір з НСЗУ

В Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради нагадали, що вагітні можуть користуватися пакетом “Медична допомога при пологах”. В рамках цієї програми жінки безкоштовно можуть отримати проведення ургентного або планового кесаревого розтину, партнерські пологи, моніторинг стану роділлі і плода, знеболювання - епідуральна аналгезія та інші методи, анестезіологічне забезпечення, щеплення від туберкульозу та гепатиту В тощо.
Медики наголосили, що за жодні з вищенаведених послуг не треба оплачувати додатково. Все необхідне - і ліки, і медичні вироби, і всі необхідні маніпуляції - входять у безоплатний пакет послуг, якщо медзаклад підписав договір з НСЗУ. Такі угоди мають всі міські пологові будинки Одеси:
- Пологовий будинок 1 Одеса пров. Слєпньова, 3
- Пологовий будинок №2 вул. Старопортофранківська, 24
- Пологовий будинок №4 пров. П. Кравцова, 7
- Пологовий будинок 5 вул. Марш. Говорова, 28
- Одеський Пологовий будинок №7 вул. Космонавтів 11/13

“Вагітна може обирати пологовий будинок, незважаючи на місце реєстрації та фактичного проживання. Але породілля може обирати пологовий будинок, а не лікаря, з яким народжувати - бо програма медгарантій покриває пологи з черговою акушерською бригадою. Також на платній основі медзаклад може надавати перебування в палатах підвищеної комфортності”, - йдеться в повідомленні департаменту.

“Коментарі” писали, що протягом останніх кількох днів медики Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області прийняли двоє пологів і допомогли з’явитися на світ двом дівчаткам. Про це повідомили у відомстві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися