Підтримка ВПО, освіта під час війни і не тільки: подробиці візиту делегації з Німеччини в Одеську область

Німецька делегація обговорила підтримку та співпрацю з Одеською областю в умовах війни

В Одеській області відбулася зустріч з делегацією представників Федеративної Республіки Німеччина. Під час цієї зустрічі обговорили низку важливих питань.

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Однією з ключових тем розмови стала ситуація з внутрішньо переміщеними особами в Одеській області, а також питання забезпечення освітнього процесу в умовах війни. Делегація обговорила важливість захисту критичної інфраструктури та підготовку до зимового періоду. Окремий акцент був зроблений на отриманні гуманітарної допомоги для місцевого населення та важливість залучення іноземних партнерів до відновлення зруйнованих об'єктів.

Ворог хоче залишити нас без тепла, світла та води, зробити так, щоб ціле покоління дітей не змогло отримати якісну освіту через постійні ракетні обстріли, але ми вистоїмо та обов’язково переможемо. І це буде перемога усієї Європи та усього цивілізованого світу, - підкреслив заступник начальника Одеської ОВА Дмитро Радулов.

Під час зустрічі обговорили також можливості активізації міжрегіонального співробітництва між Одеською областю та землею Баден-Вюртемберг. Депутат Бундестагу, Міхаель Донт, наголосив, що німецька делегація захоплена самовідданістю та силою українського народу.

Ми захоплюємось самовідданістю та силою українського народу і дуже вражені тим, що країна функціонує, попри війну та будує плани на майбутнє, - наголосив Міхаель Донт, депутат Бундестагу.

Нагадаємо, до рятувальників Одещини завітала делегація із Федеративної Республіки Німеччина. Представники організації "Ernstal Hilft E.v" вже довгий час надають гуманітарну допомогу місцевим вогнеборцям. Гості відвідали пожежну частину в селищі Тарутине, де рятувальники чергують та вже використовують техніку, яку передали німецькі партнери. Під час зустрічі, делегація познайомилася з рятувальниками, які завжди готові вирушити на допомогу у небезпечні місця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися