Щепленні в Одесі: стали відомі результати вакцинації проти кору

Показники щеплень в дитячих поліклініках Одеси складають від 99% до 108%

В Одесі успішно реалізовано "наздоганяючу” catch-up кампанію з вакцинації проти кору, паротиту та краснухи, яку ініціювало Міністерство охорони здоров'я України. Так, показники щеплень в дитячих поліклініках Одеси складають від 99% до 108% від запланованої кількості, що свідчить про ефективно проведену вакцинальну кампанію. Про це стало відомо під час виїзної наради Очільник міського департаменту охорони здоров’я з керівництвом дитячих міських поліклінік Одеси.

Крім того, під час зустрічі також обговорили поточні підсумки роботи педіатричної служби міста. У порівнянні з аналогічним періодом 2022 року, значно поліпшилися показники охоплення всіма щепленнями, які входять до Національного календаря вакцинації. Вдвічі зросли рейтингові показники охоплення профілактичними щепленнями, які включають вакцинацію БЦЖ в пологових будинках, а також щеплення в дитячих поліклініках дітей до року від гепатиту В, кашлюку, дифтерії, правця та поліомієліту, дітей віком 1 рік - від кору, паротиту та краснухи.

“Продовжуємо спільно працювати для здоров'я дітей. Активне та достовірне інформування медичними працівниками про вакцинацію та відповідальне ставлення батьків убезпечать наших дітей від інфекційних хвороб”, - йдеться в повідомленні департаменту. 

Раніше “Коментарі” писали, що в Одеській області та місті Одесі наразі випадків кору не зареєстровано, але враховуючи тенденцію до циклічності спалахів кору кожні 4-5років та ризики, пов' язані з воєнним станом, міграцією та скупченістю людей, фахівці зазначають необхідність вживання додаткових заходів для захисту від кору. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися