Одеса увійшла до ТОП-5 міст, де найбільше працюють ІТ-спеціалісти

Понад 80% фахівців живуть у великих містах

Портал DOU опублікував дані щодо того, де працюють та живуть ІТ-спеціалісти України. У цьогорічному опитуванні взяли участь 12 746 айтівців усіх тайтлів і спеціалізацій, які нині перебувають в Україні, і 1313 тих, які переїхали за кордон через війну, проте планують повернутися. 

За інформацією порталу, 83% фахівців живуть у великих містах: 36% у Києві, 18% у Львові. В інших містах-мільйонниках ІТ-спільноти набагато менші: 6% живуть у Дніпрі, 4% в Одесі, 3% у Харкові.

Водночас, ІТ-спільноти  в Одесі значно розширилась у порівнянні з минулим роком. Так, у 2021 році Одеса замикала п’ятірку найбільших міст за кількістю ІТ-спеціалістів, оскільки у нас проживало близько 5,2% усіх розробників, то після повномасштабного вторгнення показник зменшився до 3%. Зараз же Одеса піднялася на 4 місце з результатом у 4%

“Айтівці потроху повертаються в Україну з-за кордону: за останні пів року з 13% до 10% зменшилась частка тих, хто за кордоном, але планує повернутися. Повертаються переважно в Київ: якщо в грудні 2022 року тут жили 33% українських айтівців, то влітку 2023 року — 36%”, - йдеться в повідомленні.

“Коментарі” писали, що Одеський регіон на другому місці в “рейтингу” за кількістю відкритих в очному форматі шкіл. Всі школи регіону, які не мають укриття, працюють дистанційно, проте більшість шкіл регіону працює в очному форматі. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів директор департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися