Рожеві фламінго в Одеській області: птахи залишаються в заповіднику

Птахи тримаються виключно в заповідній зоні

В національному природному парку “Тузлівські лимани” перебувають близько 1500 дорослих птахів фламінго. Ще приблизно 200 — молодняк. Про це повідомив керівник наукового відділу закладу Іван Русєв.

“Всі молоді фламінго, які народились у нас у нацпарку, вже піднялися на крило і мандрують по лиманам у заповідної зоні разом з дорослими. Нещодавно до зграї з малечами приєдналась інша зграя у 1114 птахів про що писав нацпарк ”, - написав Русєв

Зазначимо, що Національний парк “Тузловські лимани” після тримісячної заборони знову отримав дозвіл на патрулювання узбережжя Чорного моря. Адміністрація заповіднику систематично проводить обстеження узбережжя лиманів на наявність браконьєрських знарядь лову, а також спостерігає за біорізноманіттям.

Цікаві факти про птахів 

Таке "напилення" на пташці утворюється завдяки каротину, який потрапляє в організм при поглинанні водоростей, рачків та інших мешканців водного світу, які мають багато каротину. Що цікаво, що у фламінго на відміну інших птахів, рухомим дзьобом є верхня частина, а чи не нижня. Фламінго – зграйні птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, віддаючи перевагу великим зграям своїх побратимів. І, між іншим, так набагато простіше та безпечніше. Адже у світі природи вони не одні і хтось обов'язково захоче поласувати їх м'ясом. У сімейному укладі життя фламінго панує рівноправність. Тут і тато, і мама беруть участь у процесі виношування, а потім у вихованні малюків.

“Коментарі” писали, що понад тисячі рожевих фламінго прилетiли до національного парку “Тулівські лимани”. Як повідомило керівництво заповіднику, це не ці птахи, які цьогоріч успішно загніздились на території Одеської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися