На Одещину прилетіло понад тисяча рожевих фламінго

Майже всі дорослі, але є і трохи пташенят цього року

Понад тисячі рожевих фламінго прилетiли до національного парку “Тулівські лимани”. Як повідомило керівництво заповіднику, це не ці птахи, які цьогоріч успішно загніздились на території Одеської області. 

“Рожевих фламінго прилетіло 1114 особин. Поки це найбільша кількість цих пернатих зафіксована науковцями на території Парку. Майже всі дорослі, але є і трохи пташенят цього року. Декілька птахів прокільцьовані кільцями білого кольору (визначити їх походження не вдалось), а один птах був із синім кільцем, цей гість - італієць”, - йдеться в повідомленні заповіднику.

Що відомо про рожевих фламінго 

Фламінго населяє великі озера з солоною водою, морські лагуни і лимани. Живиться на мілководді з мулистим дном проціджуючи воду дзьобом. Живляться фламінго дрібними ракоподібними, молюсками, личинками мух, а також одноклітинними водоростями Aphanothece sabina та насінням деяких рослин. Наявність у живленні ракоподібних і червоних водоростей забезпечує рожеве забарвлення птахів. 

Нагадаємо, що влітку до Національного парку "Тузлівські лимани" на Одещині прилетіли понад тисяча рожевих фламінго і пеліканів. Попри блокування роботи з відновлення водообміну, величезний природний потенціал лиманів приваблює рожевих птахів. Про це повідомив науковий співробітник парку Іван Русєв. 

“Коментарі” також писали, що у Національному парку “Тузловські лимани” з початку повномасштабного вторгнення фламінго вивели 192 пташенят. Як зазначили в парку, це великий успіх. На минулих вихідних малюків окільцювали, щоб орнітологи з різних країн могли спостерігати за їхньою міграцією, повідомив доктор біологічних наук Іван Русєв.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися