Масована атака: Гуменюк повідомила, скільки "Калібрів" одночасно може запустити РФ по Україні

Рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря вважається високим

Попри ураження російських кораблів силами ЗСУ, ворог має ще досить великий військовий потенціал. Росіяни здатні запустити по Україні одночасно десятки високоточних ракет типу "Калібр".

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк.

Ворога недооцінювати не можна. В них достатньо ракетоносіїв і надводних і підводних, які здатні завдавати ураження та готові до застосування. Попри те, що зараз під час потужних штормів вони всі переховані в бухтах, нагадаю що у ворога вистачає підступності бити безпосередньо з бухт, попри те, що вони можуть наразити на серйозну небезпеку й свій особовий склад, – зазначила Наталя Гуменюк. 

Речниця Сил оборони Півдня додала, що рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря Генеральний штаб оцінює як “високий”. Ворог здатен запустити по Україні одночасно понад півсотні ракет типу “Калібр”. 

Фігурували цифри до 56 “Калібрів” одночасно готових до запуску. З урахуванням того, що надводні ракетоносії несуть на собі як правило 8 ракет, підводні - 4, то ми можемо говорити, що на виході одночасно ми спостерігали і до 5 ракетоносіїв. У ворога ще є потенціал і дуже потужний, - зазначила Наталя Гуменюк. 

Ситуація в Чорному морі

Нагадаємо, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому.

Зазначимо, в Чорному морі все ще вирує шторм, окупанти тримають на бойовому чергуванні один корабель. Наразі всі ракетоносії заведені до пунктів базування, втім, щоб вивести їх на бойове чергування достатньо всього кілька годин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися