В Одеській області затримали іноземця, який переправляв військовозобов'язаних за кордон

Зловмиснику загрожує до дев’яти років ув’язнення

На Одещині поліцейські відправили на лаву підсудних іноземця, який допомагав чоловікам незаконно виїхати за кордон. Організатора незаконної схеми та трьох ухилянтів затримали на гарячому: під час спроби перетнути кордон. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Поліцейські з’ясували, що правопорушник розповів трьох українцям, як “безпечно” дістатися кордону. Далі він координував їх дії. Безпосередньо біля державного кордону іноземець надав “поради”, за якими ухилянти пішки мали перейти на територію сусідньої держави в обхід пунктів пропуску. За свої послуги чоловік мав отримати по 300 доларів США з кожного “клієнта”. 

“Наразі досудове слідство по кримінальному провадженню завершене. Слідчі висунули чоловіку обвинувачення за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України порадами, вказівками, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів. Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, - йдеться в повідомленні поліції. 

“Коментарі” писали, що на Одещині прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали трьох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися