В Одесі прокурори фіксують черговий воєнний злочин окупантів

Внаслідок повітряної атаки постраждало вісім людей

Прокурори Одеської обласної прокуратури розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

За даними слідства, вчора ввечері збройні сили РФ здійснили повітряну атаку ракетами і безпілотними літальними апаратами по Одесі. Внаслідок ракетного удару у середмісті поранення отримали 8 мирних жителів, 5 з них госпіталізовано до лікарні з осколковими пораненнями.  

“Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. На місцях подій правоохоронці фіксують черговий воєнний злочин рф”, - йдеться в повідмоленні прокуратури.

Нагадаємо, що вчора ввечері російські окупанти атакували південь України. Декілька годин ворог обстрілював українські міста, зокрема і Одесу. За інформацією голови Одеської обласної адміністрації, окупанти завдали удару різними типами ракет та ударними дронами.

“Коментарі” повідомляли, що історичний центр Одеси знову постраждав внаслідок авіаційної атаки російських окупантів. Стало відомо, що за день до свого до 124-річного заснування пошкоджень зазнав Одеський національний художній музей. Про це повідомили директорка закладу.

Зазначимо, що в мерії наголосили, що одесити можуть звертатись за допомогою до Приморської районної адміністрації або до спеціальної Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна. Зазначимо, для отримання матеріальної допомоги/компенсації на проведення заміни віконних блоків, заміну пошкодженого скління/склопакетів, заміну металевих вхідних дверей необхідно надати пакет документів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися