В Одесі утриманець СІЗО продавав неіснуючі павербанки

Термін ув’язнення правопорушника може збільшитися до восьми

В Одесі поліцейські викрили у шахрайстві утриманця СІЗО. Чоловік ошукав 30 людей на “продажі” неіснуючих павербанків. Правопорушник був засуджений за крадіжку до п’яти років позбавлення волі, а тепер термін його ув’язнення може збільшитися до восьми. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Чоловік, який не один раз вже був судимий за майнові злочини, чекав у слідчому ізоляторі переведення до в’язниці, знову вдався до протиправної діяльності.  Під вигаданим ім’ям він розмістив на одній із популярних інтернет-платформ оголошення про продаж портативних зарядних пристроїв, яких насправді не мав. 

Протягом жовтня “продавцеві” зателефонували 30 одеситів, бажаючих придбати товар. При спілкуванні з покупцями зловмисник запевняв  їх, що готовий зробити їм знижку за умови перерахування на його мобільний номер повної вартості товару, яка складала 500 гривень. Щойно довірливі  громадяни переводили на рахунок вказану суму, той переставав відповідати на їхні дзвінки та повідомлення. Таким чином, чоловік 15 тис. гривень. 

“Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. За заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, вчинене повторно, чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі. Слідство триває”, - зазначила старша слідча територіального підрозділу поліції Віолетта Барабанова.

“Коментарі” писали, що в Одесі поліцейські викрили у шахрайстві з продажу портативних зарядних пристроїв чоловіка, який наразі перебуває у слідчому ізоляторі. Слідчі повідомили фігуранту про підозру у шахрайстві. адже правопорушник ошукав 16 людей. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися