На Одещині завідувач пункту ветеринарної медицини заплатить штраф: у чому причина

Суд затвердив угоду та призначив підсудному покарання у вигляді штрафу у розмірі 51 тисячі гривень

Колишній завідувач одного з пунктів ветеринарної медицини отримав вирок суду за вимагання хабара. Чоловік має сплатити на користь держави штраф у розмірі 51 тисячі гривень. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

На початку поточного року до правоохоронних органів Одещини звернувся чоловік із заявою про те, що керівник ветеринарної дільниці однієї з ОТГ Білгород-Дністровського району висунув йому вимогу сплатити десять тисяч гривень за спрощення процедури виготовлення паспортів для десяти голів великої рогатої худоби. У випадку відмови зловмисник пригрозив господарнику ускладнити та затягнути процедуру реєстрації і навіть зазначити, що худоба хвора.

Поліцейські задокументували протиправні дії чоловіка, вилучили гроші та інші речові докази, й затримали правопорушника. 

“Слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у проханні службовою особою надати неправомірну вигоду для себе та одержанні такої вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням службового становища. Надалі між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання останнім своєї винуватості, яку поліцейські скерували до суду разом з обвинувальним актом за частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу України”, - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Раніше “Коментарі” писали, що в Подільському районі Одещини поліцейські викрили неповнолітню дівчину, яка поцупила з пасовища велику рогату худобу. Як виявилось, правопорушниця вкрала корову та продала її підприємцям. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися