Готувався до опалювального сезону: в Одеській області чоловік спиляв дерева

Чоловіку загрожує від штрафу до позбавлення волі

В Одеській області правоохоронці затримали чоловіка, який почав готуватися до опалювального сезону, вирубуючи акації в лісовому масиві. Наразі правопорушнику повідомили про підозру. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Так, стало відомо, щ житель Балтської міської територіальної громади за допомогою бензопили спиляв дев’ять дерев. Далі правопорушник розпиляв їх на колоди та хотів вивезти для власних потреб. За попередніми підрахунками, завдана державі майнова шкода складає близько 40 тисяч гривень.

"У правопорушника вилучили знаряддя злочину та деревину. Слідчі під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури повідомили йому про підозру у незаконній порубці дерев у лісах, що заподіяло істотну шкоду. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України та карається штрафом від 17 до 25,5 тисяч гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років", - розповів т.в.о. начальника відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції Олександр Табаков.

Раніше “Коментарі” писали, що за минулий тиждень інспектори виявили 3 правопорушники в Роздільнянському районі Одеської області, які незаконно вирубували дерева. Наразі чоловіків притягнули до адміністративної відповідальності. Загальна сума штрафів - 1530 гривень.

Крім того, поліцейські викрили трьох жителів Ізмаїльського району у незаконній порубці насаджень на Кислицькому острові. Правопорушники спилили софору, акацію та ясен. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися