В Одеській області судитимуть чоловіка, який знущався над цивільною дружиною

Правопорушнику загрожує до двох років позбавлення волі

Поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Білгород-Дністровського району за домашнє насильство над цивільною дружиною. Жінка систематично потерпала від образ та погроз чоловіка, коли він вживав алкогольні напої.  Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Майже пів року чоловік ображав цивільну дружину нібито через те, що та висловлювала своє невдоволення щодо його пристрасті до алкоголю. Чоловік у стані сп’яніння влаштовував їй сварки, лаявся на неї, принижував та погрожував фізичним насильством. 

Жінка щоразу зверталася до поліції по допомогу, і правоохоронці складали відносно правопорушника адміністративні матеріали. Крім того, за рішенням суду чоловік сплачував штрафи. Поліцейські проводили з кривдником профілактичні бесіди, закликали виправитися, попереджали про кримінальну відповідальність. Втім, чоловік ніяких висновків чоловік не зробив. 

“Після повідомлення жінки про черговий інцидент з чоловіком, поліцейські розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Фігуранту висунули обвинувачення у домашньому насильстві, тобто умисному систематичному вчиненні психологічного насильства відносно особи, з якою обвинувачений перебуває у близьких відносинах. Обвинувальний акт скеровано до суду. Відповідно до санкції статті, чоловіку загрожує покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років”, - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Нагадаємо, що на Одещині чоловік знущався з жінки, виганяв її з будинку і загрожував фізичними ушкодженнями, особливо коли розмова заходила про його алкогольну залежність і безробіття. За такі дії йому загрожує до двох років позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися