Ремонт мосту на Одещині: чому ціна зросла на 50 мільйонів

Пропозиції щодо участі в тендері можна подати до 11 листопада включно

Служба відновлення та розвитку інфраструктури на Одещині оголосила нові торги на капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-16-07 Ізмаїл – Кілія – Вилкове та мосту через канал Кофа. Вартість робіт та відновлення мосту зросла на 50 млн гривень.

Про це “Коментарі” дізнались із системи електронних закупівель Prozorro. 

Спроби провести торги раніше цього року призвели до виявлення неправильно розрахованої вартості робіт і матеріалів, включаючи помилки у розрахунках, такі як відсутність коефіцієнта на ущільнення бетонної суміші. Загалом, за підрахунками підприємств, вартість робіт була недооцінена на понад 15 млн гривень.

Втім, Служба відновлення та розвитку інфраструктури підвищила вартість робіт не на 15, а на 50 мільйонів та оголосила новий тендер, цього разу на загальну суму 213 млн гривень. Аукціон заплановано на 15 листопада, а роботи переможець має виконати до 31 грудня 2024.

Дорога Т-16-07 Ізмаїл-Кілія-Вилкове є важливим транспортним зв'язком у Подунав'ї, з'єднуючи Ізмаїльський морський порт з портом "Кілія" на Усть-Дунайській протоці. Вона також може використовуватися як альтернативний маршрут в разі заторів на автодорозі Одеса-Рені. Втім, не всі задоволенні планами витратити понад 200 мільйонів бюджетних коштів. В коментарях під тендером люди звертаються до Держаудитслужби.

Недоцільна і безглузда витрата державних коштів під час війни. Чому наші вороги будують заводи з виготовлення зброї, дронів, а наша влада дороги стелить? Ви за кого в цій війні? Показуйте своїми діями, що ви теж бажаєте нам перемоги, а не робите дороги, щоб русні краще проїхати було. Скасуйте цей ганебний тендер і спрямуйте гроші на потреби нашої армії!!!!, – написали в коментарі. 

Нагадаємо, в Одеській області оголосили тендер на капітальний ремонт дев'ятиповерхового житлового будинку у Сергіївці. Проєкт передбачає комплексну відбудову будівлі, включаючи зовнішнє та внутрішнє оздоблення, покращення комунікацій та їх підключення до мережі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Людмила

9 листопада 2023, 01:13

Дороги разбиваются фурами, которые возят зерно. Да и просто людям нужно зарабатывать зарплаты. Не дроны же кушать тем кто не на фронте. Все знают как тратить деньги. Если бы ещё знали как их заработать

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися