В Одесі можна безплатно отримати милиці, ходунки та колісні крісла: як саме

Одеський Департамент праці та соціальної політики оголосив про можливість отримання допоміжних засобів реабілітації

В Одесі особам з інвалідністю, літнім людям  громадянам інших пільгових категорій можуть надати допоміжні засоби реабілітації. Йдеться про милиці, ходунки та колісні крісла.

Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Порядок надання цих допоміжних засобів відповідає Постанові Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року № 321. Вони надаються відповідно до медичних показань, які встановлюються на підставі функціональних потреб та діагнозів згідно з Міжнародною статистичною класифікацією хвороб та споріднених проблем охорони здоров'я, затвердженої спільно Міністерством соціальної політики та Міністерством охорони здоров'я.

Для отримання докладної інформації та вирішення питань стосовно надання допоміжних засобів реабілітації, звертайтеся до відповідних відділів соціального захисту населення в Одесі:

  • Київський район: 705 45 72

  • Приморський район: 705 17 24

  • Хаджибейський район: 705 14 66

  • Пересипський район: 705 59 76

Нагадаємо, Одеська міська рада оголосила розклад роботи автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю, на листопад 2023 року. Загалом спеціальні транспортні засоби є на 19 маршрутах. З розкладом можна ознайомитись за посиланням.

Крім того, працівники комунальники завершили роботу з відновлення системи електричних підйомників для людей з інвалідністю. Наразі, всі вісім платформ, що розташовані у комплексі підземних переходів біля Залізничного вокзалу, працюють. У якості тестувальника системи було запрошено громадського діяча Олега Соколова, який дав роботі комунальників високу оцінку.

Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися