Влучення ракети біля музею в Одесі – похибка окупантів

Ворог вдарив ракетою “Онікс” по Одесі

Декілька днів тому російські окупанти черговий раз атакували південь України, зокрема Одесу. 5 листопада ворог вдарив по місту ракетою “Онікс”, яка розрахована на ураження кораблів у відкритому морі. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.
“Російські ракети “Онікс” звичайно мають бити по об’єктах, які максимально знаходяться на воді чи біля води, на те, що схоже на корабель. Вона летить дуже низько з великою швидкістю і направлена на те, щоб вразити корабель. Така сама ситуація була 23 липня, коли ракета “Онікс” оминула порт і влучила на житлові квартали в центрі Одеси. Зараз ситуація повторилася”, – зазначила Гуменюк.
Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України підкреслила, що влучення ракети біля музею – це скоріше похибка.
“Високоточна” зброя російських загарбників такий же міф, як і “друга армія світу”, – заявила речниця сил оборони Півдня.
Нагадаємо, що російські окупанти нанесли ракетний удар у напрямку одного з портів Одещини. За інформацією генпрокуратури, ворог поцілив по цивільному морському судну під прапором Ліберії. Судно в цей час швартувалося до причалу морського торговельного порту. За словами речниці Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, під час обстрілу загинув моряк. Лоцман мав українське громадянство. Моряк був працівником Адміністрації морських портів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися