Чи довіряють одесити президенту, ТЦК та голові ОВА: результати опитування

В Одеській області визначили рівень довіри до різних громадських лідерів та інституцій

З 10 по 21 липня 2023 року Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центр політичної соціології спільно провели регіональне опитування в Одеській області. За допомогою методу face-to-face було опитано 708 респондентів віком від 18 років. Про це “Коментарі” дізнались з результатів опитування. 

Опитування використовує багатоступеневу вибірку з випадковим відбором населених пунктів та квотним відбором респондентів. Зазначено, що вибіркова сукупність відтворює демографічну структуру дорослого населення Одеської області на початку 2022 року.

Максимальна випадкова похибка не перевищує 3%, але автори застерігають від можливих систематичних відхилень, що можуть бути обумовлені російською агресією та евакуацією громадян.

Чи довіряють одесити ТЦК та ОВА

Одним із ключових аспектів опитування було визначення рівня довіри до різних громадських лідерів та інституцій. За результатами, виявилося, що 48% респондентів не довіряють Територіальному Центру Комплектування, а 37% виражають недовіру голові Одеської обласної військової адміністрації. В той самий час мерам міст, президентові, волонтерам та ЗСУ довіряють більшість опитаних.

picture

Нагадаємо, на Одещині виявлено випадок хабарництва, в якому 43-річний працівник районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК СП) намагався отримати 10 000 доларів США за “допомогу” у звільненні військовослужбовця. За такі дії йому загрожує до восьми років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися