На Одещині працівник районного ТЦК шантажем вимагав 10 тисяч доларів у родички військовослужбовця

Зловмисник обіцяв вплинути на військових посадових осіб для переведення в іншу частину та звільнення зі служби

На Одещині виявлено випадок хабарництва, в якому 43-річний працівник районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК СП) намагався отримати 10 000 доларів США за “допомогу” у звільненні військовослужбовця. За такі дії йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

43-річний працівник районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області, з метою особистого збагачення, запропонував родичці військовослужбовця, що перебував на службі, допомогти відправити її племінника в іншу військову частину і, в кінцевому підсумку, звільнити його зі служби.

За ці послуги він вимагав неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч доларів. Щоб переконати родичку, він використовував шантаж, погрожуючи направити племінника на службу у зону активних бойових дій у разі відмови. Після погодження жінки, вона передала посадовцю всю суму.

Після затримання, були проведені обшуки на місцях роботи та проживання правопорушника, під час яких були вилучені мобільний телефон та службова документація, які можуть стати важливими доказами для подальшого розслідування.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України. Йдеться про одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди. Згідно з чинним законодавством, правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що поліція Одеської області завершила розслідування схеми хабарництва та незаконного переправлення призовників за кордон. Обвинувачені за цією справою керівник Болградського районного ТЦК та СП, а також його підлегла.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися