В Одесі відбудеться прем’єра вистави про бранців Маріуполя

Прем'єра відбудеться в Українському театрі імені Василя Василька

16 листопада в Одесі покажуть виставу “Азовсталь. Голоси”, яка присвячена захисникам і захисницям Маріуполя і має привернути увагу до українців, які знаходяться в полоні у російських окупантів. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіли режисерка проєкту Валерія Демченко та менеджерка громадської організації "Серця Азовсталі" Олександра Башкатова.

“Наша спільна мета – не дати світу забути, що понад 1500 захисників і захисниць Міста Марії вже 500 днів перебувають у ворожому полоні в неймовірно складних умовах. Ми наголошуємо на необхідності якнайшвидшого повернення кожного героя додому”, – зазначила Олександра Бакшатова.

Вистава режисерки Валерії Демченко об’єднує монологи восьми героїв. Ці історії натхнені реальними захисниками та захисницями “Азовсталі” – монологи написані на основі розповідей тих, хто захищав “Азовсталь” та вже був обмінений з полону, а також їхніх родичів.

“Мультимедійний перформанс вже бачили у Швейцарії, в Іспанії та в інших країнах. Я хочу сказати, що це настільки щемлива вистава, що навіть іноземцям не треба перекладати її. Все зрозуміло через біль і страждання, які відчуваєш, нагадуючи ті страшні дні блокади і оборони міста Маріуполь”, – поділилася Валерія Демченко.

Вистава “Азовсталь. Голоси” відбудеться 16 листопада в Одесі в Українському театрі імені Василя Василька.
Нагадаємо, в Одеському муніципальному музеї ім. О. Блещунова, у галереї “Квартира №6” відкрилася виставка Кирила Максименка “Маніфест миру”. Про це повідомили в Одеській міській раді.  В мерії зазначили, що Кирило Максименко – відомий одеський скульптор, автор знаменитої скульптури “Спасибі, Стів”, присвяченої Стіву Джобсу. Арт-стиль Кирила добре знають не лише в Одесі, а й у Туреччині та Ізраїлі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися