Одеські школярі та вчителі відпрацювали дії при небезпечних ситуаціях

В школах Одеси проходять заходи з цивільного захисту

З метою забезпечення безпеки та здоров'я учасників навчального процесу в освітніх закладах міста Одеса проводяться систематичні заходи цивільного захисту. Ці ініціативи спрямовані на попередження можливих надзвичайних ситуацій та практичне відпрацювання дій учнів та працівників у випадку будь-яких небезпечних подій в освітніх установах. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Один із навчальних закладів міста став площиною для проведення навчань під назвою "Безпека учасників освітнього процесу: алгоритм дій закладу під час виникнення надзвичайної ситуації". Участь у заході взяли представники Громадської організації Національної Ради з охорони здоров'я і безпеки, а також представники Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області.

Всі дії мають бути доведені до автоматизму. Саме таку мету ставлять перед собою заходи, які сьогодні проходять в усіх школах та дитячих садочках Одеси. Дякую за відгук керівникам правоохоронних відомств, службам екстреної допомоги та ДСНС на запрошення взяти участь у шкільних навчаннях, – сказав мер Одеси Геннадій Труханов.


Нагадаємо, у закладах освіти Одеси триває відкриття класів безпеки в межах реалізації Всеукраїнського проєкту “Клас безпеки”. Зокрема у жовтні урочисте відкриття класів безпеки відбулося в Одеських ліцеях: №№ 8, 81,  82, 45, 53, 30, 41, 2, 60, 100, а також гімназіях №№ 11, 21, 58 та 66.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися