На трасі Одеса-Київ запрацювала мережа швидкісних електрозаправок: деталі

Заправки ULTRA FAST chargers виробляє Австрія

В компанії ОККО повідомили, що на двох магістральних автошляхах України – “Київ-Одеса” і “Київ-Львів-Чоп”, а також на в’їзді/виїзді з Києва у бік Полтави й Харкова – розгорнули мережу швидкісних електрочарджерів потужністю на 120/150 кВт. Наразі ULTRA FAST chargers встановлено на 15 АЗК. Роботи з розгортання мережі тривають, загалом інвестиції у проєкт перевищать 60 мільйонів гривень.

“Згідно зі статистикою на початок вересня поточного року на дорогах України вже курсує 66 тисяч електрокарів. Це на 26 тисяч більше ніж минулого року і, якщо надалі темп приросту буде збережено, то вже через рік кількість електрокарів може перевищити відмітку в 100 тисяч. Але відсутність інфраструктури не дозволяє власникам електрокарів переміщуватись між великими містами. Ми маємо на меті вирішити цю проблему. Наразі наша компанія фактично першою системно розбудовує мережу ULTRA FAST Chargers. Зараз нам вдалось охопити дві високопотокові траси. В перспективі плануємо розширення проєкту й на інших напрямках, - йдеться в повідомленні компанії. 

Загалом на сьогодні вже на 57 комплексах можна підзарядити електромобіль, у тому числі на 15 встановлено швидкісні зарядки.

“Коментарі” писали, що в Одесі працівниками Державної екологічної інспекції було проведено планову перевірку характеристик автомобільного бензину та дизельного пального на АЗС № 7 “Укр-Петроль”. За результатами встановили, що на даній заправці є порушення, а саме: норм Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів дизельного, суднових та котельних палив.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися