На Одещині через недотримання норм безпеки при пічному опаленні сталося понад 100 пожеж

Для профілактики пожеж і інших нещасних випадків по Одеській області працюють “класи безпеки”

Протягом опалювального сезону люди нехтують усіми правила пожежної безпеки. Головна причина побутових пожеж - це людська недбалість. Дехто неправильно розпалює пічки, а хтось роблять помилки при установці генераторів, використанні кондиціонерів та обігрівачів. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Володимир Пашевич.

“Вже за цей рік через недотримання норм безпеки при пічному опаленні в Одеській області виникло 146 пожеж. Нагадаю, що був випадок в Подільському районі, коли при розпалюванні пічки виникла пожежа, в результаті якої загинули троє дітей, одна доросла людина, і ще двоє дорослих отримали важкі опіки”, – зазначив Володимир Пашкевич.

Крім того, Марина Мартиненко речниця ДСНС в Одеській області підкреслила, що одна із причин пожеж минулого року була також  через неправильне використання генераторів. Інколи люди тримали їх в житлових приміщеннях, наприклад, в коридорах, в результаті чого виникали пожежі. 

Зазначимо, що співробітники ДСНС систематично працюють з дітками та підлітками. Для молоді облаштували спеціальні “класи безпеки”, де проходять лекції щодо профілактики пожеж і інших нещасних випадків

“Працюємо з дітьми. Це не тільки теорія, а ще багато практики, яку діти дуже люблять і використовують в ігровій формі. По статистиці порушники правил протипожежної безпеки дорослі, часто – старі Тому ми робимо ставку на навчання дітей”, – заявила Мартиненко

“Коментарі” писали, що на Одещині через опалювальний котел постраждала родина з дитиною. Так, до Служби порятунку ДСНС сьогодні надійшов виклик про те, що в селі Буцинівка Роздільнянського району родина отримала термічні опіки в результаті парового викиду з опалювального котла. Про це повідомили в ДСНС.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися