В Одесі проходитимуть реабілітацію мама с немовлям, які потрапили під обстріл в Херсоні

Дівчинка, яка постраждала вчора внаслідок російського обстрілу перебуває у стані середньої тяжкості

В Одесі проходитиме лікування жінка з дитиною, які нещодавно потрапила під обстріл в Херсоні. За словами заступника начальника Херсонської ОВА Ярослава Шанько, 13 листопада в передмісті Херсона росіяни обстріляли автівку, в якій їхала родина. Мати і двомісячна дівчинка отримали серйозні поранення та травми. Водій загинув на місці. 

Наразі лікарі діагностували черепно-мозкову травму у дитини, а також струс головного мозку, забій легенів і нирок. Мати дівчинки знаходиться у важкому стані. Її життя підтримує апарт штучної вентиляції легень. Жінка перенесла ампутацію лівої ноги на рівні нижньої третини стегна, на праву - накладено апарат зовнішньої фіксації. 

“Планується перевезення малятка та її мами до Одеси. Там вони проходитимуть подальше лікування та реабілітацію”, — розповів заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько.

Крім того, зараз вирішується питання фінансової підтримки родини. Допомогу готові надати з обласного та місцевого бюджету, а також від товариства Червоного Хреста України. Фонд громади міста Херсон “Захист” відкрив збір на підтримку родини.

“Коментарі” писали, що в Одесі з початку повномасштабного вторгнення на базі психоневрологічних лікарень пройшли реабілітацію понад 1000 військовослужбовців. Крім того, лікарі регулярно виїжджають до військових частин, щоб працювати з тими, хто потребує психологічної та психіатричної підтримки. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна розповіла керівник центру ментального здоров’я, завідувач відділу психосоціальної підтримки Ганна Велічко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися