На Одещині триває зариблення водойм: скільки випустили риби

до водойми випущено молодь товстолоба та карпа

На Одещині тривають роботи з поповнення водойм новими поколіннями водних біоресурсів. Так, сьогодні проведено зариблення озера (водосховища) Сасик. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.
У відомстві зазначили, що до водойми випущено молодь товстолоба та карпа.

“Контролювали процес зариблення фахівці Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу спільно з працівниками Одеського рибоохоронного патруля, представником ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області за участі представників органів місцевого самоврядування та ТОВ “ВМС-10””, - йдеться в повідмоленні.

Раніше “Коментарі” писали, що біля Вилкового відбулося зариблення акваторії української частини Дунаю червонокнижними видами осетрових риб. Так, цьогорічне зариблення стерляді прісноводної у кількості 1 тис. екз. та осетра руського – 1,5 тис. екз. відбулося відповідно до вимог українського законодавства та сучасних наукових рекомендацій. Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.
Нагадаємо, що на Одещині розпочалося зариблення озер Ялпуг-Кугурлуй. Спеціалісти підкреслили, що в перший день вселено 193 800 екз. цьоголітки товстолоба. Середня наважка – 27,7 г. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі. Затримання браконьєрів
Також “Коментарі” повідомляли, що Іінспектори Одеського рибоохоронного патруля виявили рибалку, який перевищив дозволену кількість знарядь лову. Про це повідомили у прес службі відомства. Загалом правопорушник рибалив восьма сітками, чим перевищив допустиму норму на 5 сіток, згідно додатку до промжурналу. Представники патрулю вилучили 32,7 кг риби: карась – 136 екз., тарань – 50 екз., лящ (мол.) – 20 екз., плоскирка – 19 екз., жерех – 6 екз., судак – 1 екз.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися